rscpec проблем

 1. Здравейте, имам следния проблем:

  В кода си имам нещо като ( @elements.select &filter.block ).each {blabla}. Когато се опитвам да си submit-на домашното ми казва, че трябва да имам интервали между &, но в този случай това не е оператор. Не съм сигурна какво трябва да направя.

 2. Здрасти,

  Проблемът, който срещаш е със skeptic, не със rspec. Проблемът вече е решен, но версията на skeptic, която сайта ползва все още не е обновена. Скоро това ще стане, но до тогава можеш да потърсиш друго решение.

  Същината на проблема е в това, че подаваш израз от вида foo.bar като блок. Тоест @something.select &foo.bar не минава теста, докато @something.select &foo минава. Имаш няколко варианта за решение.

  Първият, за който се сещам, е да не ползваш такъв method chain при подаване на стойност като блок. В повечето (може би всички) случаи можеш да минеш с израз от вида @something.select &foo. Дори е силно вероятно това да направи кода ти по-лесен за разбиране.

  Другия вариант е да направиш нещо от сорта на @something.select( & foo.bar). Това е в нарушение на style guide-а и да го правиш само за да заобиколиш проблема със skeptic не е редно.

  Пробвай първото предложение и пиши какъв е резултатът. :)

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.