Множество проблеми около Skeptic + Нужда от помощ

 1. Много е хубаво, че се иска от нас да използваме тестове и да спазваме някакви правила в стила. Обаче задължението да се съобразяваме Skeptic започва "малко" да тежи.

  Открих че в Sceptic има конфликт със Style Guide: при използване на унарен уператор в () или [] Skeptic дава грешка - например (*args) или [-3, 2 ....] при слагане обаче на интервал [ -3, 2...] няма грешка, но това противоречи на Style Guide.

  Proc е съществуващ клас, но не е разпознат от Skeptic - което лично пречи на мен да си предам моето, иначе работещо, решение.(Знам че не е особено добър стил да се променят такива класове според нуждите на сегашната програма, но е нещо ново с което исках да си "поиграя", съответно цялата част около филтърите е основана на това)

  Други проблеми са опциите:

  --english-words-for-names='' която зацикля в безкраен цикъл или директно прави Stack Overflow. Този проблем седи от първата задача и беше споменато още тогава, но така и не видях да има решение.

  --max-method-arity 4 от друга старана въобще не е разпознат от Skeptic.

  Моля някои от екипа да даде малко светлина по тази тема.

 2. Здрасти,

  Проверката със skeptic е задължителна част от оценката на едно домашно. Това, че има някакви проблеми не означава, че трябва да спрем да го ползваме. Едва ли са нерешими. :)

  Добре е, че след като си намерил някакъв проблем го съобщаваш. В противен случай няма как нещата да работят. Освен това, което си направил в момента, имаш още два варианта.

  • Report-ваш проблема в repo-то на skeptic под формата на issue. Гарантирам ти, че всеки един report-нат проблем ще бъде решен в максимално кратък срок.
  • Задълбаваш се и опитваш да решиш проблема сам. Освен, че ще ти дадем точка за помощта, предполагам, че ще научиш много в процеса.

  При докладването на подобни проблеми е добре ясно да показвате какви настройки на skeptic сте използвали и минимално парче код, което не минава skeptic теста, а би трябвало.

  Не забравяйте, че един софтуерен продукт никога не е завършен. Това, че удряме някакви проблеми не трябва да ни спира, а по-скоро да ни мотивира. Този инструмент се ползва всяка година в курса, така че е добре, че вашите бъдещи колеги няма да намерят същите проблеми. :)

  Благодаря за съдействието! Have fun! :)

 3. @Яни, в допълнение на казаното от Станислав, мога ли да те помоля за подробности около "зациклянето" на --english-words-for-names.

  Сподели и коя/кои версии на skeptic използваш при теб. Проверяваш с gem list skeptic. Ако имаш инсталирана повече от една, ще се ползва най-новата.

  Също, добре е да си го обновил до последната версия, с gem install skeptic.

  За --english-words-for-names виж дали проблемът не ти е това или това. Или просто дай още подробности, за да го изследваме.

 4. Версията ми е най-новата - 0.0.9 , но неработеше и на 0.0.7 която ползвах на първата задача. Благодаря ви за отговора. Ще имам в напредвид в бъдеще за тези неща.

  Но отностно проблема с Proc - какво да правя? Това е проблем вече в проверката на сайта и ми пречи да си предам решението. Аз предефинирам |, & операторите там, за да паснат на съответстващите манипулации на филтрите ми. Честно казано освен да пренапиша кода за филтърите друго решение сам невиждам. Това е функционалност за която ни споменахте дори на лекции и хич не ми се нрави идеята да пренаписвам работещ код. Особено защото днес вече нямам време, а събота и неделя графика ми е доста запълнен.

 5. @Яни, прати на fmi@ruby.bg решението си (в един secret gist), за да видим каква точно е идеята ти. Ако разбирам правилно, си използвал класа Proc и skeptic ти казва, че това не е валидна английска дума?

  До момента има предадени доста решения, като някои от тях са доста прилични и елегантни. Не ползват Proc. Тоест, съществува елегантно решение, което се вмества в ограниченията и целта на ограниченията е да те предизвикат и стимулират да го откриеш :) Стимулът е да направиш още итерации след момента, в който би спрял, ако нямаше ограничения.

  Но, все пак, може би имаш предвид нещо готино, което не се сещаме ние. Затова, прати ни код на имейл, да погледнем. Ще коментираме и ще ти дадем съвет.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.