Feedback за regex лекциите

 1. Здравейте :wave:

  Както винаги, всякакъв вид feedback бива приветстван и високо ценен.

  • За тези, които не са имали задълбочен сблъсък с RE - чувствате ли се уверени в използването на (?:поне по-простите )?конструкции, които бихте срещнали в ежедневието? Има ли нещо, на което искахте да беше наблегнато/обяснено по-добре?
  • За [^горното_множество] - научихте/разбрахте ли нещо ново? Имаше ли момент, в който искахте да се минава по-бързо през материал от първата лекция?
  • Отегчиха ли ви по-сложните въпроси/задачи/примери по време на втората лекция? Ако да - защо: бяха прекалено сложни, загубите нишката, не виждате смисъл? Бихте ли предпочели, ако имаше повече практически ориентирани примери, отколкото задълбочени for the regex sake itself?
  • Имаше ли нещо, на което искахте да се обърне повече/по-малко внимание? Какво беше усещането за темпото като цяло?
  • Мислите ли, че времевата дистанция между двете лекции е оказала осезаемо влияние?
  • Смятате ли, че обстоен преглед на RE не би следвало да е цел на курса по Ruby? С други думи трябваше ли да кажем само "Ruby RE = PCRE, ето как се конструират и какви методи има в core lib", подобно на това как не наблягаме на други универсални концепции като if, функции, рекурсия, наследяване и т.н.?
  • Какъвто и да е коментар към @мен и/или @Александър (дори и за бухало-имитателни навици или сникеро-метателни способности).
  • Въпроси по самия материал.
  • Всякакви коментари/размисли/страсти, които не спадат към някое от горните.

  Ще се радваме да споделите каквото и да било без притеснения.

 2. Аз съм от хората, за които РИ се търсеха в stackoverflow. След лекциите доста неща придобиха смисъл и смея да твърдя, че мога да напиша някой по-простичък или да прочета такъв, макар и да не успея от първия път. Научиха се нови неща, определено. Материалът от първата лекция, като че ли си вървеше добре, втората на моменти беше.. много бавна. Повече практически примери винаги са желани. Разделението между двете лекции си беше голямо, вероятно е дало отражение. Такава тема задължително трябва да се разглежда, макар и не в пълната им дълбочина, едва ли някой не се е сблъсквал с РИ.. Относно лекторите и воденето, забележките са дребни: @Александър, определено, трябва да говори по-високо, особено като е обърнат към дъската, @Никола, трябва да водиш по-често, за да не се притесняваш толкова, това май важи и за двама ви. Трябва да избягвате излишно отплесване, хубаво е нещата да се изясняват и прочее, но да си има граници и все пак трябва да се следва някакво темпо. Мисля, че тези неща ще се оправят ако понатрупате опит с воденето на лекции иии продължавайте, има смисъл в това, което правите :thumbsup:

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.