Първо предизвикателство

 1. Първото предизвикателство вече е факт. Срокът е до вторник, 23:59.

  Ако имате проблеми или въпроси, пишете смело тук. Само ако проблемът ви съдържа код, който е част от вашето решение и ако не може да минете без него, ни пишете на имейл, а не тук.

  Успех (:

 2. Въпрос - при заменянето на всяка малка буква с главна, нали се има предвид само латински, тоест ASCII, или да имаме предвид и кирилицата (и там гръцката азбука, немските букви и целия UTF-8 :D )

 3. Здравейте!

  С голям кеф си написах функцията, вярвам че работи, но не съм пускал тестовете.

  Можете ли да ми кажете какво не и е наред и защо е напълно грешна? Мерси предварително!

  Кодът е следният:

  def string_format ( string, width )
   ((((string.lstrip).rstrip).gsub ' ', ' ' ) . upcase ). center width , padstr = ' ' 
  end
  
 4. @Людмил, на пръв поглед, кодът ти ми изглеждаше работещ.

  Като пуснах тестовете, се оказа, че имаш два основни проблема:

  1. Сгрешил си името на функцията. Затова не ти минават автоматизираните тестове. Не трябва да е string_format, а format_string.
  2. Другата дребна грешка е, че заместваш само последователности от точно два интервала с един, а ние искаме да заместиш два или повече интервала с един.

  Ако оправиш името на функцията и смениш първия аргумент на gsub с /\s+/, например, и кодът ти ще проработи и ще мине всички тестове.

  Освен това, имаш доста проблеми с конвенциите, но ние не сме казвали все още какви са и не си свикнал да виждаш Ruby код, така че е приемливо. С времето се надяваме това да се промени :)

  Надявам се също така, че си научил важни уроци от това първо предизвикателство, като например – винаги си пускай автоматизираните тестове и не предавай код на сляпо :)

  Ще демонстрираме на лекции как да направите това.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.